perjantaina, tammikuuta 07, 2005

Tossujen ohje

Koot 0(3)6(9)12 kk

Ohjeessa lankana on Marks & Kattens Piggelen 100 % akryylia ja puikot 2,5, mutta itse olen tossuja neulonut mm. Nallesta ja sitten tuosta Baby softista ja puikot sitten sen mukaan.

Tiheys 27 s ja 58 krs aina oikein neuletta puikoilla nro 3 = 10cm

Luo puikoille nro 2,5 38-42-46-50-54 s. Neulo aina oikein neuletta (1. krs = työn op, reunus kääntyy työn op:lle) Kun työn pituus on 7-8-9-10-11 cm jätä molemmissa reunoissa 12-14-15-17-18 s apulangalle odottamaan, neulo keskimmäisillä 14-14-16-16-18 s:lla aina oikein neuletta 4,5-5-5,5-6-6,5 cm. Neulo työn np:n krs:lla molemmissa reunoissa 2 reunimmaista silmukkaa yhteen. Ota oikean puoleisen apulangan silmukat mukaan työhön, poimi keskiosan oikeasta reunasta 12-14-15-16-17 s, neulo keskiosan silmukat ja neulo vasen reuna samoin kuin oikea = yht. 60-68-74-80-86 s. Neulo 14-14-16-16-18 krs aina oikein neuletta. Neulo keskimmäisillä keskimmäisillä 14-14-16-16-18 s:lla pohja siten, että jokaisen krs:n viimeinen s ja sivuosan 1. s. neulotaan yhteen kunnes mol. sivuilla on jäljellä 8-8-9-9-10 s. Päätä s:t Ompele tossun saumat taita reunus op:lle


15 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Ihanat tossut! Kiitos ohjeesta.
* Jenni

Anonyymi kirjoitti...

Oijoi, miten hellut tossukat! Täytyyhän tuollaiset kerran elämässään tehdä ;-D Kiitti ohjeesta!
-Terde

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset ohjeesta !
t.Carita

Johanna kirjoitti...

Tuolle ohjeelle löytyi heti käyttöä, iso kiitos..

Anonyymi kirjoitti...

Ajattelin kokeilla tätä tossun ohjetta. Kiitos paljon : )

Anonyymi kirjoitti...

Nätit tossut ja ensisilmäyksellä helpon oloinen ohje, toteutettaessa ei sitten ollutkaan niin vaan ohjeet vaikeaselkoiset, itse olisin kaivannut yksityiskohtaisemmat ohjeet onnistuakseni. Ehkäpä tossunteko onnistuu tälläkin ohjeella kunhan onnistun saamaan ensin prototyypit valmiiksi tarpeeksi rautalangasta väännetyn ohjeen avulla.

Anonyymi kirjoitti...

moikka! minkäköhän ikäiselle tossut on tarkoitettu? tosi kivat ovat meinaan!

Riksu kirjoitti...

Koot ovat vastasyntyneestä 1 vuotiaalle.

Lelle kirjoitti...

Kiitos ohjeesta.
Melkeinpä selvin ohje tossuihin mitä olen löytänyt.

Unknown kirjoitti...

tossut näyttävät kuvassa kivoilta ja ohjelkin vaikutti helpolta, mutta sit kun aloin tekemään, niin enpä saanukaan mitään tossuja aikaan vaan aivan jotain käsittämätöntä. Alkaa jo hiljalleen turhauttamaan. Kaipaisinkin kuvia eri vaiheista, ja hieman tarkennusta että missä kohtaa neulotaan silmukat yhteen ja käännetäänkö työ sen jälkeen vai miten: ja pysyykö pohjan silmukoiden määrä koko ajan samana. Tossujen pohjastakin olisi kiva saada kuvaa ja takaa samoin. Olisi kiva tehdä tuollaiset lahjaksi tuttujen vauvoille.

Anonyymi kirjoitti...

vielä nätimmät tulee kun tuon aina oikean sijaan kutoo näin: eka krs oikein, toka kierros nurin, kolmas kierros oikein. ja taas alusta. kokeileppa.

Onde kirjoitti...

Kiitos ohjeesta. Itse sain tehtyä hyvinkin tossut tämän ohjeen mukaan.

Wiktoriina kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Aika erilaiset lopputuloksesta tuli, mutta hyvänä apuna oli ohjeesi.

Tiia kirjoitti...

Ihanan ja helpon näköiset tossut. Otsikko tosiaan johti harhaan. Ehkä tämä ohje on helppo sellaiselle joka osaa kutoa jo esim. villasukat vaivatta, mutta tossujen teko on vierasta. Itse perustaidot hallussa tämä homma meni ihan vihkoon. Kuvia todellakin tarvitsisi, teksti hyvin epäselvää. Muuten oikein nätit tossuloiset :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ohjeesta.Tulee tarpeeseen sopivasti T: Satu