torstaina, toukokuuta 18, 2006

Kesäistä ja valkoista

Sain tilaustyönä tehdä veljentytölle kesän juhlia varten takin. Lankana on Samos,takin ohje löytyy uusimmasta Novitasta ja koko on n. 90 senttinen. Pienin koko oli ohjeessa 98 cm, mutta kun käytin pienempiä puikkoja (4,5) ja tiukkaa käsialaani niin sain takista pienemmän, pituuksia otimme sitten neidin toisesta takista, joka on nyt hänelle aivan sopiva. Vielä ei neiti ole päässyt tätä uutta takkia sovittamaan, mutta ajattelin sen hänelle tämän päivän aikana toimittaa, joten katsotaan miten käy.

Niin siis tässä tuo takki

Pikkutytön neuletakki Samoksesta (n.90 cm)

Takin seuraksi tekaisin vielä myssyn. Ohjetta ei hirveesti ole, vaan sitä on sovellettu vähän mistäkin. Ensin ajatuksenani oli tehdä lierihattu, mutta näin tämä on kyllä kans aika sievä. Niin siis jos kukaan ei huomaa myssy on virkattu. Virkkaaminen on nyt tuonut lisää intoa tähän käsityöharrastukseen, mukavaa opetella välillä vähän jotain uutta ja saada haastetta tekemiseen. Lankaa myssyyn ja takkiin meni yhteensä 250 g, ohjeessa oli että pelkkään takkiin tarvitaan tuo määrä, mutta 200 g olisi kyllä riittänyt, mutta teinhän tosiaan pienemmän kuin ohjeessa.

Tässä tuo myssy

Pikkutytön lakki Samoksesta

Mallina myssyn esittelyssä toimii avokille joskus ensimmäisen yhteisen ystävänpäivän aikaan ostamani nalle, joka on saanut jo asuikseen 2 sukkanauhaa. Ensimmäinen avokin saalistama kaulassa ja toinen avokin saalistama otsalla. 1 kuulemma pitäis vielä saada vyöksi. Niin ja minäkin olen saalistanut jo 2 morsiuskimppua. Mutta ei meillä ole vielä häitä tiedossa, ei, ei, ehkä sitten joku päivä yllätämme kaikki, siis ehkä...


Edit: Muistakaahan kaikki Ninnin lanseeramat kommentointiviikot, itsekin yritän ne muistaa =)

13 kommenttia:

AnneM kirjoitti...

toi takki näyttää tosi kivalle! Paljon hienommalle kuin lehdessä..

KatjaL kirjoitti...

Voi kuinka nätti takki!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana takki! Pitäiskö minunkin, vaikka ohjetta pitäisi soveltaa melkoisesti 71 cm:lle...-Tuula

Sia kirjoitti...

Tosi ihana takki!

Johanna kirjoitti...

Ihana takki :)

derea kirjoitti...

Ihana takki :) Paljon kauniimmalta näyttää kuin lehdessä.

evelin kirjoitti...

Ihana takki. =)

Ehkä teidän pitäs mennä naimisiin, että muutkin samoissa häissä olleet pääsisivät, ekös se niin mee, että saaliin saajat menee ensin ja muut vasta sitten. =)

Riitta kirjoitti...

Ihana takki! =)

Lankakomero kirjoitti...

Söpö takki!

Helminalle kirjoitti...

Onpa ihana pieni villatakki!

eusu kirjoitti...

Voihan ihme, kuinka kaunis takki!!!!

Ja hattu kyl kanssa.

KatiO kirjoitti...

Ihana takki! Tosi kaunis!

Maria kirjoitti...

Ihana takki!
En ole huomannutkaan tuota Novitassa.