tiistaina, tammikuuta 09, 2007

Makkarankuori tai jotain

Neulehaalari Nallesta ja Nalle Colorista (n. 100 cm)

Koko n. 100 cm
Lanka: Nalle ja Nalle Colori
Puikot 3,5
Ohje: Novita, talvi 2004, malli 52

IM000467

Sain vihdoinkin tuon kummipojan haalarin valmiiksi, onneksi sille ei ole vielä ollut käyttöä, kun viivästyi tuo valmistuminen ja saa nähdä tuleeko käyttöä lainkaan tänä talvena. Näyttää vähän hassulta kuvissa, kun on kokonaan joustinneuletta, mutta olen silti ihan tyytyväinen, saumat onnistui paremmin kuin hyvin ja vetoketjukin asettuu kauniisti paikalleen
Edellistä haalaria on kuulemma käytetty ja kehuttu kovasti =). Tuo näyttää ihan pikkupojan haalarilta, mutta tämä on jo tällainen vähän isomman pojan haalari, niisk niisk mihin tuo aika kuluukaan.


IM000471

En ymmärrä missä vaiheessa nuo raidat ovat heittäneet eri kohtiin. Yläosa on nimittäin neulottu yhtenä kappaleena, mutta ilmeisesti tuossa vaiheessa kun virkkasin tuon vetoketju-reunuksen päättivät vähän vaihtaa paikkaansa, mutta onneksi ei pahasti pistä silmään. Ruskea lanka, jota oli 300 g, riitti justiinsa, Coloria jäi tuo 20 g 150 g kerästä.

Sitten pieni kysymys, sanokaas te viisaammat, söpöstelyä vai ei. Kummitytölle meinasin tehdä joko haalarin Palmasta ja Samoksesta uusimman Novitan ohjeella tai takin ja housut Samoksesta, kumpikohan olis käytönnöllisempi. Tuosta Palma/Samos yhdistelmästä tulis söpö, mutta oisko Samos kestävämpää käytössä? Eli siis kumman teen.

Huomenna alkaakin sitten koulu (jännittää), kummipojan pitäis vielä tänään tulla hoitoon ja sitten nuo hoitokerrat väheneekin. On ollut ihana syksy ja "talvi", kun olen saanut olla pienen miehen seurassa niin paljon. Poika on asunut viime elokuuhun asti etelä-suomessa ja kun muuttivat sitten elokuussa tuohon melkein naapuriin niin olemme saaneet nauttia pojan seurasta oikein urakalla.

5 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Palma venyy, vanuu ja muuttuu ruman näköiseksi käytössä. Näin kävi ainakin parille kaulahuiville, joita olen tehnyt. Samoksen valitsisin näistä kahdesta. Toisaalta onkohan sekin liian kova. Kävisikö mikään villasekoite ?

rebekka kirjoitti...

Minä ottaisin myös Samoksen. Tuo kummipojan haalari on kivan näköinen.

muoriska kirjoitti...

Hei, oliko sinulla myynnissä huutonetissä woolia??
Minä sitä vain että jos ei siellä mene kaupaksi niin minä voisin sitten ostaa pois.
Minäkin kallistun samoksen puolelle, vaikka itse en siitä langsta pidäkään, mutta vielä vähemmän pidän palmasta..

famu kirjoitti...

Neuleiden kuvat olivat poissa.Vuodatuksessa tehdään "remonttia",mutta toivottelen Sinulle täältä muuton keskeltä oikein hyvää alkanutta vuotta.

Riikka kirjoitti...

Hei kaima!
Löysin sivuillesi tuolta Kotikarusellin kommenttien kautta. Voi että olet taitava!!! Kateellisena katselin näitä ihania neulekuviasi, minä kun en saa valmiiksi edes lapasia.. Etenkin tähän haalariin ihastuin kovasti!