torstaina, elokuuta 30, 2007

Tervehdyksiä

Siivouksen lomasta kirjoittelen, ensin tuonne sivupalkkiin lisäilin Fritidsgarnia, jota ostin 200 g, jospa tulis lapasia neulottua vaikka joulupukin konttiin niistä. Ihania värejä, mutta en edelleenkään pysty kuvia laittaa.

Avokki on lomaillut kohta kaksiviikkoa ja minä viettänyt elämääni lomaleskenä, jokseenkin outoa varsinkin kun Pikikin jäi lomailemaan niin on jokseenkin hiljaista. No onpahan ollut enemmän aikaa neuloa =). En ihan kerkeä saada Baby bornin haalaria elokuun aikana valmiiksi, mutta tuleepahan jotain kulutuksia syyskuullekin.

Saas nähdä riittääkö Tennesee tuohon mun takkiin; takakappaleeseen menee ainakin 3 kerää ja etukappaleeseen sitten ilmeisesti toiset 3 kerää eli jää ehkä reilut 4 kerää hihoihin, ei taida riittää, sanokaas te kokeneemmat mitä olette mieltä. Siis täys kilo mulla noita lankoja on yhteensä.

Huomenna pitäis lähteä avokin kanssa mökkeilemään, ilmeisesti saamme viettää viikonlopun ihan kahdestaan. Toivottavasti säät edes hieman meitä suosivat eikä sataisi kovasti ja etenkään ei tuulisi,koska venematkaa on se reilu pari kilometriä .

Koska päivityksiä on ollut niin harvakseltaan niin järjestetään kuitenkin arpajaiset. Kaikki ketkä jättävät kommenttia tähän postaukseen osallistuvat arvontaan. Osallistumisaikaa on viikko eli arpajaiset päättyvät 6.9.2007 klo 14.01. Voisitte kommentteihin kertoa vaikka mitä syksyltä odotatte eniten. Itse odotan puolukkametsään sekä avokin kanssa hirvimetsälle pääsyä ja toki myös pimeneviä iltoja, jolloin poltella kynttilöitä ja neuloskella kaikkea kivaa =)

Että sellaista. Odotellaan, koska saan kuvia tänne näytille.

keskiviikkona, elokuuta 15, 2007

Lankoja vähemmäksi

Aloitin tekemään itselleni takkia, malli löytyi Novitan jostain lehdestä vuodelta 2005 (en jaksa nyt mennä tarkistamaan), lankana tennesee ja puikot elämäni ensimmäiset addit (olen aivan täysin myyty noihin puikkoihin, nyt en yhtään ihmettele miksi muut kehuvat)

Jotta saisin vähän lankavarastoani pienemmäksi tein hieman suunnitelmia jo jouluakin ajatellen. Avokin siskontytölle nimpparilahjaksi kuitenkin ensin kantokassi baby bornille ja tuohon yritän saada lankaa kulumaan 350 g (neulotaan 3-kertaisella langalla). Veljentyttö saanee jouluna myös varusteita baby bornille: haalari ja myssy nallesta (kulutus yhteensä n.175 g), takin, hatun, kengät ja laukun (kulutus yhteensä n.225 g) Nämä nyt tähän vähän itselle muistiin.

Kiitos Kirsille blogivoittopaketista, joka sisälsi suklaata, kivan kynttilän ja 3 kerää sofia-lankaa. Laittaisin kuvan, mutta koneessa tai kamerassa vikaa, kun ei ota kuvia vastaan.

EDIT:Kantokassi valmistui nopeammin kuin uskoinkaan. Eli juuri äsken tuli valmista ja sain lankaa kulutettua 3 kertaisella langalla virkaten 375 g, piti virkkailla vähän koristeita jotta sain kaikki kulutettua. 2 kerää jotain vuosien takaista Daisya, 100 g nallea ja 75 g 7 veljestä. Täytyy vielä jotain keksiä, jotta kassi pysyisi ryhdikkäänä, auttaiskohan kuminauhan pujotus reunaan???

perjantaina, elokuuta 03, 2007

Kemijoki-paita

Tässä syy siihen miksi täällä ei ole valmistunut mitään suurempaa

IM000682

Malli: Kemijoki-paita
Lanka: Nalle
Puikot: 3,5 mm
Langankulutus: 725g harmaata, 50 g vihreätä.

Vaikka ohjeessa lankana oli Florica päätin tehdä paidan Nallesta jälleen tiukan käsialani ansiota ja hyvä tuli, kavennuksia piti vain hieman muokata. Tämä onnistui todella hyvin. Saumoista tuli hienot, kauluksesta siisti valitettavasti vaan tuli niin kiire kuvata ettei tullut kuin tuo 1 ainoa kuva.

Oli tuossa aika väkertäminen, tammikuulla aloitin, mutta paljon muuta on tehty tuossa sivussa ja tämä on ollut pääsääntöisesti kotikäsityö.

Isäni tämän sai täytettyään keskiviikkona 60-vuotta ja perinteisesti tiistai-iltana vielä viimeistelin paitaa.

Nyt kun osaisi päättää mitä seuraavaksi, yksi pieni pipo vain kesken...