torstaina, lokakuuta 09, 2008

Mannekiini

kansallispuku

Tämä kuva on otettu joskus vuonna 1 tai 2 (ehkä 1985 tai 1986)äidin muistelmien mukaan Savonlinnassa kansantanhujuhlilla. On minussa ollut joskus mallin aihetta, sillä tämä kuva julkaistiin jossain kansallispukulehtisessä.

Ylläni on Munsalan-puku ja siinä on kaikki muu itse tekemää paitsi tuo huivi. Äitini teki minulle ja vanhemmalle siskolleni Munsalan puvut ja vanhimmalle siskolleni Pyhäjärven-puvun (?). Kaikki puvut on käsin ommeltu, eli yhtään konepistoa niistä ei löydy. Meillä nuoremmilla sisaruksilla oli kaksi essua käytössä ja minun hameessani oli henkselit =). Äiti neuloi vielä nuo vikkeli-sukatkin 2,5 mm puikoilla puuvillalangasta. Että kyllä meidän äiti osaa =)

Itselleen äiti teki Keski-suomen puvun jossa oli täysin kaikki itse tehtyä, hamekankaankin kutoi hänen siskonsa. Näitä pukuja voi sitten tulevaisuudessa ylpeänä käyttää omilla tyttärillään, jos sellaisia vain suodaan.

2 kommenttia:

TeSa kirjoitti...

Söpö neiti ja todella kaunis kansallispuku sinulla.

Myy kirjoitti...

Kansallispuvuissa vaan on sitä jotain. Ei ihme, että sellainen päällä voi osallistua vaikka linnan juhliin. Jos vain tarkenee. :)

Käsityötaito on sitten teillä periytynyt suoraan äidiltä tyttärelle. Ihanaa, kun vaalit sitä.

Mukavaa syksyn jatkoa!