maanantaina, tammikuuta 10, 2005

Nyt se on sitten aloitettu

... meinaa elämäni ensimmäinen aikuisen ihmisen neule. Miehelle mieleinen malli löytyi siitä 4/2000 Novita-lehdestä. alaosa palmikkoa ja yläosa joustinneuletta Nalle-langasta. Väreinä alaosa tummansininen ja yläosa meleerattu vaaleansininen. Aloitin neulomaan jo lauantaina ja sain joustimen valmiiksi ja muutaman kerroksen mallineuletta neulottua, mutta sitten totesin, että paidasta olisi tullut liian pieni, joten taas purku hommiin ja isompaa kokoa tekemään. Ilmeisesti mä teen liian tiukkaa, joten kait se on tästä lähin uskottava ja tehtävä heti kerrasta se isompi koko. Kävin perjantaina kirjastossa selailemassa käsityölehtiä ja kaikkia kivoja malleja löysin. Ensi joulua ajatellen muutaman kivan lapsen neule-mallin, kivoja pipomalleja ja mikä kaikkein kivointa isän saapassukkiin ohjeen juuri nalle-langalle. Mutta olen päättänyt että niin kauan en toista työtä aloita, kun vähänkään kiinnostusta avokin paidan neulomiseen löytyy. Voipi olla että välillä pitää vähän pitää taukoa, mutta sitä katsotaan sitten. Kunhan paidan tämän vuoden aikana saan valmiiksi niin hyvä on.

Avokin siskokin sai sitten loppuviikosta pojan ja neuletakki (liian pienen näköinen, mutta vauvanneuleet näyttää AINA liian pieniltä ajatuksena, että ei noin pieniä voi olla) on nyt pari yötä ollut pingotettuna, kun en eilen malttanut avokin paidan neulomiselta sitä alkaa kasaamaan ja kaulusta tekemään. Tänään olisi tarkoitus se kasata jos vaikka menemme pientä miestä katsomaan. Niin olin ajatellut, että nuttu on vähän poikamaisen värinen, mutta nytpä se ei haittaa (niin olin lähes varma että vauva on tyttö).

Niin ja kävin viime viikolla pyörähtämässä työpäivän jälkeen pikkulinnassa (Jyväskylän Kauppakadulla, kirkkopuistoa vastapäätä) ja en olisi pois malttanut lähteä vaikka en mitään vielä ostanutkaan. Olin aivan innoissani että kerrankin muitakin lankoja kuin Novitan ja vähän uusia värisävyjä. Valikoima ei ollut kovin suuri ja langat olivat aika sekaisen näköisesti, mutta eiköhän sieltä sitten löydä kun tosissaan jotain etsii. Kivasti oli neuleohjeita varsinkin lapsille ja esim Sadnessin langoille oli paljon ohjeita ja osassa liitteenä suomenkieliset ohjeet. Sinne suuntaan sitten kun seuraavan kerran on enemmän rahaa (voi mennä piiiitkä aika =)...) sen puikkomittarin ainakin tarttisin

1 kommentti:

Ninni kirjoitti...

odottelen täällä malttamattomana, että näkisin kuvia noista mainitsemistasi töistä.=)