torstaina, lokakuuta 11, 2007

Ulkona asioista

Suoraan kysymykseen suora vastaus, kiitos

Mikä on Ravelry???

Olen pihalla kuin lumiukko...

4 kommenttia:

Taiska kirjoitti...

Parin päivän kokemuksella: Ravelry on neuleyhteisö. Voit listata sinne omat projektisi, lankasi, puikkosi yms ja käydä katsomassa toisten vastaavat jutut. Voit helposti hakea esim. tietystä langasta tai tietyllä mallilla tehdyt neuleet. Ravelryssa voi kommentoida toisten töitä ja chattailla muutenkin. Ravelryssa on niin paljon juttuja, että kannattaa kyllä tutustua siihen ihan itse. Ravelry on hyödyllinen ja mukava, mutta aikaavievä paikka.

Anonyymi kirjoitti...

Raverly on tietokanta, minne voit tallettaa tietoa omista neuleistasi sekä selailla muiden tietoja.

Annash kirjoitti...

Ravelry on tällä hetkellä yli 21000:n neulojan, virkkaajan ja kehrääjän yhteisö, jossa jokainen rekisteröitynyt käyttäjä voi listata omat projektinsa, misää vaiheessa ne on, mitä pitää esim. ohjeesta, vaikeustasteen jne. Sen lisäksi listata voi mm. lankavarastonsa kuvien kera, puikot, neulekirjat jne. Tämän lisäksi Ravelryn sisällä toimii valtava määrä eri aiheisia keskusteluryhmiä.
Ravelryn suuri plussa ja innovaatio on sen helppo käyttöliittymä. Ravelry keskustelee esim. Flickrin kanssa niin, että omien töidensä ja lankojensa oheen on helppoakin helpompaa saada kuvat suoraan Flickristä. Koska käyttäjiä on jo niin paljon, Ravelryn tietokannoista löytyy jo kymmeniä tuhansia lankoja kaikkine tietoineen sekä myös ohjekirjastoa. Varsinaisesti ohjeita ei Ravelryssä ole, vaan se on hakemisto, joka sitten kertoo, mistä ko. ohjetta voisi lähteä etsimään.
Suomalaisia neuleita siellä on paljon, monesta Ullan numerosta on projekteja ja tietoja esillä. Novitan langoista löytyy hyvin tietoa ja linkit värikarttoihin jne.

Yksinkertaistettuna voisi sanoa, että Ravelryn kautta pääset kurkkimaan toisten neulojien lankakoriin. Jos haluat nähdä, mitä kaikkea on neulottu esim. Noron Kureyon langasta, niin hakemalla langan, saa kuvallisen listan kaikista projekteista, joissa Kureyonia on käytetty. Jos taas haluat tietää, mistä kaikista langoista esim. Clapotiksia on neulottu, haet Clapotiksen esille ja saat jälleen kerran kuvalliset listaukset, kuka on neulonut Clapotiksen mistäkin langasta ja pystyt käymään katsomassa ko. neulojan vinkkejä tai huomioita langasta.

Kannattaa laittaa itsensä jonotuslistalle, jonoa puretaan tällä hetkellä huomattavasti nopeammin kuin vielä jokin aika sitten. Tai jos nyt haluaa odotella, niin jossain vaiheessa Ravelry aukeaa vapaasti kaikkien selattavaksi. Ilman rekisteröitymistä voi silloin selata ohje- ja lankatietokantoja, mutta ei pysty tallentamaan omia juttujaan eikä pysty jättämään viestejä tms. Saa siis vain katsoa, ei koskea. Mutta rekisteröitynyt käyttäjä pääsee käsiksi kaikkiin herkkuihin, joita Ravelryllä on tarjota. Ja palvelu kehittyy koko ajan, uusia juttuja kehitellään ja annetaan neulojien käyttöön.

Ravelry on käyttäjiensä näköinen sillä jokaisella rekisteröityneellä käyttäjällä on mahdollisuus tuoda sinne lisää tietoa ja Ravelryn perustajat todella kuuntelevat, mitä käyttäjät toivoisivat.

Anonyymi kirjoitti...

Mutta tiedättehän, että liittyessänne Flickriin, annatte kuvienne oikeudet heille ja niinpä mikä tahansa kuvanne voi olla kaupallisessa käytössä missä vaan? Että älkää ihmetelkö, jos kaunis Revontulihuivi-kuvanne onkin jossain maassa jonkun firman mainoskuvana.