maanantaina, marraskuuta 15, 2004

Viikonloppu takana...

No olimme siis taas viikonlopun reissussa. Kummitädin sukka edistyi oikein mukavasti ja tulee aikas veikeän näköinenkin ja mukavan tuntuinen. Niin lankanahan oli Tallinnasta tuotu Online, Super Socke (tai jotain vastaavaa) Varsi on aika lailla ohuehkoa raitaa, kantapäässä on sitten paksumpaa raitaa ja kiilakavennuksia kun tein niin näyttää tulevan ohutta raitaa, mutta luulisi sen tasoittuvan kun silmukat vähenee. Niin kiilakavennukset on melkein tehty. Ajattelin ettei noista tule ikänä valmiita kun on niin ohutta lankaa, mutta tuota on kyllä mukava neuloa ja valmistakin tulee kunhan vain jaksaa neuloa.

Linja-autolla kun olimme liikenteessä ja sukka tuntui juuri matkan aikana valmistuvan niin nopeasti, kävi sellainen hupaisa ajatus mielessä, että seuraavaksihan me neulojat vuokraamme linja-auton ja lähdemme päiväksi tai pariksi ajelemaan ympäri suomea. Työt valmistuvat nopeasti ja pääsisimme samalla tutustumaan Suomen luontoon...
No joo ehkä ei kuitenkaan, mutta mua vaan siinä linja-autossa jotenkin se ajatus huvitti kovasti ja näkymä siitä että linja-autollinen täynnä neulojia. hih.

Muuten viikonloppu sujui ihan mukavasti. Lauantaina olimme hirvipeijaisissa ja hauskaa oli. Sieltä kotiuduimme vasta joskus 2 maissa yöllä, joten eilen meinasi olla vähän uupunut olo kun kotiin pääsimme tai entä tänä aamuna.

No sitten noista linja-autoista vielä, kun meillähän täällä Jyväskylässä on linja-autolakko. No minulla on sinänsä hyvä tuuri, että meidän ohi ajaa kahden muunkin liikennöitsijän bussit paikallisliikenteen lisäksi ja noissa muissakin pääsee sitten paikallisliikenteen korteilla tai ainakin pitäisi päästä. No minähän sitten reippaana linkkiin hyppäsin niin ei siellä setä ollut tietoinen, että paikallisliikenteen korteillakin voi matkustaa tässä bussissa. No en ruvennut väittelemään vaan odotin sitten kiltisti seuraavaa bussia. Kyllä vähän otti päähän, mutta töihin pääsin kaikesta huolimatta. Toivottavasti tämä lakko ei kovin kauan kestä sillä en jaksa joka aamu yrittää kaikkiin mahdollisiin busseihin jos siellä vaikka setä/täti sattuisi tietämään että minulla on oikeus kortilla maksutta matkustaa.

Että sellaista tällä kertaa, hyvää alkanutta viikkoa kaikille!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hih, mistäs neulebussi lähtee ja milloin? Mä voisin lähteä mukaan.

Bussilakko alkaa kyllä vähitellen pänniä. Mä pääsen kyllä töihin junalla ja muutkin ovat löytäneet korvaavia reittejä. Silti harmittaa muiden paikkakuntien asukkaiden puolesta, kun kaikkialla ei ole yhtä kattava julkinen liikenne kuin täällä.

Paitsi että jos bussit (tai muut kulkuneuvot) eivät kulkisi, pitäisi jäädä kotiin neulomaan ja sekös vasta harmittaisi! ;)

Marjut

Ninni kirjoitti...

hih! Hauskaahan se olisi neulontabussireissu tehdä. Minä vaan joutuisin tyytymään toisten töitten ihailuun ja maisemien katseluun. Pulauttelisin pian tekeleelleni jos bussissa neuloisin, näin matkapahoinvoivana ihmisenä.

Anonyymi kirjoitti...

Minulla oli ongelma lauantaiaamuna, kun piti päättää minkä neuleen otan mukaani. Tarkoitus oli siis neuloa autossa. Palmikkoneuletta ei voinut ottaa, koska palmikkopuikkoa ON ikävä kaivella auton penkkien välistä. Päätin sitten tehdä vihdoin ja viimein valmiiksi sukat Regia-langasta. Toinen sukka oli odottanut paria jo luvattoman kauan, kun ohuen langan neulominen tökki pahan kerran! Tulipahan tehdyksi. Ja vielä toiset vauvasukat Woolista...

Tiina

Niina kirjoitti...

Juu, kuulostaa ihan hyvältä idealta.
Eikös siihen retkeilyyn voisi yhdistää lankakauppa/kehräämökierroksen?

Riikka kirjoitti...

Niin no siinähän olisikin ideaa, että kiertäisimme suomalaisia lankakauppoja/kehräämöitä ja samalla tulisi ne maisemat tutuiksi...